Cu alte cuvinte…

Cu alte cuvinte…

https://ift.tt/3jgKtsk

Iată și unul din acele rare și scurte articole în care vorbesc despre mine.

Au trecut aproape doi ani de la lansarea romanului Jucării Stricate și de-atunci am tot dat indicii că aș mai lucra la ceva. Adevărul e că, la fel ca un primar de comună, lucrez mereu la ceva și, tot la fel ca el, am obiceiul să nu mai termin. Din păcate, pandemia n-a fost raiul creativ pe care-l prevesteau unii. Din contră, anxietatea socială și izolarea nu favorizează cuvintele, nici pe cele mai șlefuite decât ale mele și nici măcar pe cele academice.

Din fericire însă pentru comună câteva dintre proiectele cu care îmi amenințam cititorii și-au găsit editura sau măcar o formă de exprimare. Ăsta este și motivul pentru care am decis să le înșir aici. Ăsta și faptul că un cititor chiar m-a întrebat și mi-am dat seama că scriu mai rar despre ele decât despre magazinul de la colț.

1.The 4D Printed Apocalypse (2020)

Având titlul complet The 4D Printed Apocalypse (and 13 other stories about the imminent end of the world), cartea asta e ceva ce îmi tot doream să scot din 2016. Vorbim despre o scurtă colecție de nuvele S.F. („corporate sci-fi”, cum îmi place să le numesc) scrise în limba engleză și menționate pe la câteva concursuri de-afară – Writer’s Village 2016 și Writers of the Future 2020 – 2nd Quarter. Mai concret însă sunt niște povestioare prin care am încercat să-mi ascut uneltele creative și perspectivele narative în engleză. Dacă ar fi să mă pliez pe tiparele altora, conținutul s-ar încadra mai degrabă într-un amestec de realism magic, S.F., fantasy și referințe pop-culture.

Motivul pentru care am ezitat să le public este că îmi doream să o fac la o editură din afara țării – nu să arunc pe o piață și așa îngustă o carte în altă limbă. Alternativa ar fi fost să mă ocup singur de deliciosul proces al editării, formatării și copertării, ceea ce eram pe cale de a face. Norocul a făcut însă că, fix înainte de a-mi obține codul ISBN și de a le arunca în oceanul Internetului, editura Mondofy s-a oferit cu generozitate să le preia. Avantajul în a publica cu o editură britanico-românească aflată la început de drum este că poți lucra cot la cot cu ea pentru a face lucrurile să meargă. În plus, cartea poate fi comandată și fizic din UK și US, unde sunt sigur că fanii lui Neil Gaiman și Terry Pratchett mă așteaptă cu sufletul la gură:))

Cam ce puteți găsi în carte? De toate. De la un viitor unde reality show-urile se bazează pe infectarea cu boli exotice, la o campanie electorală în iad și la jurnalul unui câine care tocmai ne-a șters de pe fața Pământului. O colecție simpatică de sfârșituri, trăite de autorii lor. Sau, cum a zis o prietenă prin 2013, când lansasem primele două povestiri: seamănă cu Black Mirror, dar la modu’ bun! Ce nu puteți aștepta de la carte? O variantă în limba română, deocamdată. Existența ei va depinde de vânzări.

De unde se poate cumpăra:

*Site-ul editurii are și variantă în limba română (a interfeței, nu a cărții)

În curând voi mai adăuga listei câteva site-uri de librării virtuale și fizice. Dacă variantele fizice nu sunt încă în stoc, o să vă mai rog să așteptați câteva zile. Fiți pe pace: o să vă mai sâcâi puțin cu opera de față, deci nu veți rata oportunitatea de a vă preface că ați citit-o! Dacă ați reușit însă să o achiziționați, o recenzie pe Amazon.com sau Goodreads mi-ar face un pustiu de bine. La fel și una pe site-ul altor librării virtuale.

The 4D Printed Apocalypse

 

2. Amfitrionul (2020)

Cunoscută și drept cartea aia a cărei copertă nu a plăcut nimănui, Amfitrionul este o colecție de povestiri din liceu, de data asta în limba română. Probabil că toți avem o colecție de povestiri din liceu, doar că ăstea au fost și premiate, inclusiv la nivel național. În 2004, din păcate – deci nu vă faceți mari speranțe. Ediția cartonată din 2014, care încă se găsește pe piață, nu a ajutat cu nimic niște texte și așa prăfuite. Nici prin coperta amintită anterior, nici pe modul bizar în care a fost editată. Neavând mari speranțe cu privire la carte și la conținutul ei, am ignorat-o timp de câțiva ani, până când doi prieteni vechi mi-au cerut niște „variante mai bune”. Am decis să fac efortul de a le oferi.

Varianta din 2020 a colecției Amfitrionul nu e doar editată mai serios, dar are și o copertă care nu e urâtă! În plus, are și o povestire în plus, scrisă pe undeva prin 2002 și editată în 2020 pentru a părea că e scrisă în 2004. În plus, noua ediție din Afmitrionul e complet gratuită – descărcabilă de pe Google Play. Deși n-am popularizat-o, pare să aibă deja vreo 1000 de descărcări și vreo șapte recenzii din care doar una negativă. Cu alte cuvinte: puteți și voi! (serios acum, nu vă faceți mari speranțe)


3.Jucării Stricate – E-Book, Traduceri și Reduceri

În ciuda entuziasmului inițial și a recenziilor pozitive, Jucării Stricate și-a cam pierdut din energie. Din acest motiv țin să reamintesc lansarea variantei e-book atât în română, cât și în engleză și germană. Lansarea  va avea parte și de niște reduceri. Voi reveni cu link-uri imediat ce le am (sper că în maxim o săptămână), dar cert este că încă n-am abandonat lansarea internațională a cărții, despre care vorbeam anii trecuți. Dacă nu mai aveți însă răbdare, varianta cartonată încă se mai poate cumpăra online.

4. Rubrica diverse

Pe lângă gălăgia de mai sus, aș aminti și două scurte interviuri, unul axat mai degrabă pe cărțile pentru copii (tot aici a fost și recenzată seria Căpitanul Ronț), iar altul dedicat scriiturii în general. Pe lângă asta, aș anunța că respectivul Ronț va primi curând o parte a treia, iar literatura românească va trebui să mai încaseze o lovitură marca Vlad. De data asta o satiră distopică pe care o voi amâna însă până la începutul lui 2021. Doar nu plecăm nicăieri, nu?

Altfel, uneori îmi place să cred că scriu pentru că sunt prea bătrân pentru alte visuri. Dar asta nu m-a oprit să-mi reactivez vechiul cont de SoundCloud unde puteți găsi muzica pentru câteva jocuri video la care am lucrat pe post de game designer, compozitor, ocazional programator și ce s-a mai nimerit (inclusiv Uplift, care încă e pe Android, deși are vreo 8-9 ani).

P.S: O să revin în curând la gânduri mai puțin literare (sau literale). Până atunci, vă invit să recitiți studiul ăsta despre scris, marca Sabina. Sursa imaginii.

The post Cu alte cuvinte… appeared first on Krossfire's Blog.



interesting

blog

via Krossfire's Blog https://ift.tt/2wG9JoO

October 22, 2020 at 09:34PM