Băi, voi vă dați seama?

Băi, voi vă dați seama?

https://ift.tt/2DXWCSK

Vă dați seama că, deși Ghiță ciobanul are Internet mobil, România e tot o colibă fără budă în curte?

Vă dați seama că un candidat la portofoliul de ministru l-a acuzat pe președintele țării că urăște evreii pe baza faptului că are nume nemțesc? Vă dați seama că ăsta nu e cel mai grav lucru din poveste? Realizați că infractori condamnați îi dau dreptate și că 70% din vecinii voștri antisemiți sunt convinși că afirmația de mai sus e reală, fără să fi cunoscut vreodată germani sau evrei? Vă vine să credeți că aceiași academicieni ai balconului aruncă în fugă cuvântul „nazist”, deși au impresia că Rusia și Germania sunt încă în război?

Vă dați seama că în țara asta există personalități publice care sunt convinse că noi avem o cultură superioară și că Europa e efectiv plină de tâmpiți? Realizați că respectivele personaje nu sunt îndoctrinate, ci sunt FERM CONVINSE că Brâncuși a făcut statui în timp ce alți făceau orgii și că “europenii” sunt majoritar sataniști?

Vă vine să credeți că, deși toți prietenii voștri au dat share la articolul ăsta, nimeni n-are idee cine e tipul din el și ce premiu a câștigat? Conștientizați că avem în continuare unul dintre cele mai slabe sisteme de învățământ din Europa, depășiți fiind doar de Ucraina, o țară aflată în stare de război? Vă dați seama că cea care i-a bătut ultimul cui în coșciug, tocmai a fost realeasă în postul de ministru și că prima ei declarație a început cu: „Voi modifica radical…”?

Vă vine să credeți că tot ce a putut construi România după Revoluție a fost o catedrală care arată ca o amandină supradimensionată? Una care a supt bani atât de la bugetul Capitalei, cât și din fondurile UE? Vă dați seama că în tot timpul ridicării Catedralei, n-am fost în stare să terminăm câteva stații de metrou? Realizați că ne chinuim de peste șapte ani să NU facem o gaură în pământ?

Conștientizați că, deși am înghețat mai toți în stradă, aceiași băieți pe care-i tot trimitem la origini au în continuare mai multă putere decât vor avea copiii noștri? Vă dați seama că Maria Grapini dă în continuare declarații publice, deși are un carnețel pe care scrie doar atât: “inspirează/expirează”? Vă dați seama că Tudorel Toader chiar e o chestie care există și că într-o săptămână vorbim mai mult despre Dragnea și Dăncilă decât despre propriile pasiuni?

Și nu că aș vrea să vă deprim, dar poate vă amintiți că recent țara s-a împărțit în două la auzul întrebării: cine are voie să-și întemeieze o familie și cine nu? Realizați că în timpul ăsta, avem un record la violență domestică, iar procurorii noștri renunță la anchetarea unor astfel de cazuri pentru că bărbații implicați în ele… îi emoționează?

Vă dați seama că, deși am scris articole mult mai bune, tot cu ăsta veți rezona? Vă dați seama că singurul motiv pentru care mi-ați citit văicăreala e că o trăiți zi de zi? Că înainte să vrem o țară ca afară, trebuie doar să vrem o țară? Vă dați seama că s-ar putea să nu ne iasă?

P.S: Am măzgălit chestia asta de pe telefon, într-un moment de anxioasă melancolie și rezonabil regret. Vă dați seama că principala inspirație au fost doar titluri unei ore?



interesting

blog

via Krossfire's Blog https://ift.tt/2wG9JoO

November 24, 2018 at 01:00AM