Lovituri sub centură

Știți cum e când viața alege să îți dea o lovitură sub centură? Acesta poate să ia multe forme, de la un accident la pierderea unei sume importante de bani sau a unei oportunități aproape sigure care ți-ar fi schimbat viața.

Așa ceva am pățit noi ieri. Pe extrasele de CF finale, pentru autentificarea contractului, primite ieri de la notarul cu care am decis să colaborăm pentru semnarea contractului pentru apartament apărea notat litigiul celor de la asociația lui pește prăjit, care l-au dat în judecată pe proprietar și pe primarul general ca s-ar fi încălcat autorizația de construire. Evident, în condițiile acestea banca nu mai poate să ne finanțeze pentru imobilul acesta, în condițiile în care noi eram pregătiți ca în două săptămâni să ne mutăm. Cum e asta ca schimbare de planuri?

Poate puțin background trebuie totuși să dau:
          -Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi are scopul declarat de a salva aceste cartiere istorice de invazia unor blocuri urâte și construite prost de niște conlocuitori, așa ca dau în judecată toate imobilele nou construite și cer demolarea acestora. Ca și context, au mai avut litigii de genul acesta la care au renunțat. De ce? Pot doar să speculez că proprietarii imobilelor date în judecată, vazânduse cu vânzarea prin credit blocată, datorită înscrierii in CF a litigiului, s-au "înțeles" cu această asociație în afara curții Tribunalului.
          - Proprietarul nu este nici el un sfânt, deoare litigiul exista din luna martie a anului acesta însă în CF a fost înscris abia in data de 12 iunie, la o zi după ce am scos extrasele de CF care erau necesare la fondul de garantare și nici până astăzi nu ne-aspus nimic legat de acest proces pe care îl are.
          - Noi am aflat despre această problemă chiar în perioada în care dosarul era la fond, dar având extrasele de CF curate, nu ne-am făcut probleme. Am anunțat banca că există această problemă, dar am mers mai departe cu procesul de achiziție, deoarece toată lumea ne-a asigurat că nu putem să averobleme din această cauză, mai ales dacă extrasele erau fără sarcini.

Normal, acum vine partea neplăcută: cererea avansului plătit înapoi, încercarea de recuperare a banilor care i-am mai băgat în apartament, și toate astea cuplate cu reînceperea căutării, reînceperea întregului proces, de documentare a creditului și Dana îmi spune, chiar schimbarea zonei. Evident, în paralel trebuie să ne prelungim și chiria aici unde stăm, dar nu știu pe ce perioadă și să ne gândim cum facem cu avansul plătit pentru mobila de bucătărie.

Coelho, in Alchimistul spunea că întreg Universul conspiră pentru fericirea cuiva. Ei bine, în cazul nostru, parcă întreg Universul conspiră ca noi să nu ne luăm căsuța noastră...

Comentarii