Apartament - in sfarsit sau e doar un inceput?

De când nu am mai scris s-a mai consumat un episod din epopeea achiziției de apartament. În ciuda detractorilor, care ne spuneau să ne ferim de zona Bucureștii Noi, și de dezvoltatorii de acolo, am ales să perseverăm. Știm care sunt riscurile și în cunoștință de cauză am semnat un precontract și am dat un avans pentru un apartament într-un bloc nou construit în zonă. Evident, va trebui să avem grijă ca toate lucrările care ni s-au promis să fie făcute, să avem grija la calitatea lucrărilor de finisare, și deocamdată, cel mai dureros subiect dintre toate, achiziția de gresie, faianță și parchet. Acum spun că prefer de zece ori să umblu și să stau la rând la toate autoritățile statului decât să mai văd un fir de gresie sau de parchet, dar când o să vină rândul pașilor birocratici o să vreau să mai caut finisaje.

Dar m-am lungit și nu am spus ce am vrea să luăm, dacă banca îl evaluează la valoarea care ne-o dorim. Este vorbe despre un apartament cu trei camere, sau în stil occidental două camere și living ;), bucătarie, hol și baie, un fel de semidecomandat, adică din living se intră în cele doua camere. Un selling point pentru noi a fost faptul că vine cu o mică curticică, în care Maximilian are loc de desfășurare, ferit de pericolele de pe stradă (cel puțin cât suntem la faza tricicletă) și că are și un loc de parcare, ceea ce pe termen lung, este un lucru pozitiv. Vorbesc despre termen lung, deoarece deși acum zona nu este aglomerată, în treizeci de ani (pe cât ne dorim să luăm credit) se pot întâmpla multe.
Parter înalt

Cladirea
Inca nu vreau sa ii fac reclama, pana nu vad cum se comporta

Așa că acum umblăm bezmetici după parchet, că gresie și faianță am luat, și de asemenea încercăm să jonglăm cu Maximilian, serviciul meu, unde este o perioadă agitată și drumurile la apartament pentru supravegherea muncitorilor că nu putem să îi lăsăm de capul lor. 

Pe Maximilian, din păcate nu putem să îl luăm în toate expedițiile prin magazinele de construcții. Mai stă cu +Mircea și +Larissa sau cu +Tibi în funcție de zi și de cine este liber. Dar a fost și el în Baumax, Leroy Merlin, Dedeman, Bricostore, Valea Cascadelor, Hornbach, Praktiker, s-a trântit pe jos, s-a jucat cu șuruburi și piulițe și a stat pe paleți de faianță.

Sper să se termine, și în vreo două luni (best case) să ne mutăm în căsuța noastră. Am totuși feelingul că nu va fi chiar sfârșitul, deoarece va trebui să mai fac și contractele pentru gaz, apa, servicii de salubritate. Sper ca măcar contractul cu Enel să reușesc să îl fac într-o formă mai simplă (pregătim o surpriză clienților, dar nu e încă momentul să povestesc despre ea).

Mai vorbim peste vreo două săptămâni, când vom fi mai avansați și cu finisajele, și cu creditul. Oricum, recomand serviciile Kiwi Finance. Sunt de mare ajutor când vrei un credit dar nu ai timp să umbli pe la bănci să compari ofertele sau să faci dosare peste dosare pentru contractarea creditului.