Șubi dubi duuu

Poate că pentru unii nu are nici un sens, însă eu pot să vă spun că este vorba despre Fred Flintstone. Contextul în care mi-am amintit de el este destul de curios, deoarece nu m-am mai uitat la desene animate de ceva timp. Însă am citit un reportaj despre o casă pe picioroange care ar promova traiul verde nomad, și așa am făcut legătura cu picior-mobilul lui Fred.

Vremurile acelea erau mult mai ecologice și mai în armonie cu natura, chiar dacă majoritatea viețuitoarelor erau folosite ca utilaje sau  aparatură animalo – casnică și doar cele mai norocoase erau animale de casă.

Noi acum avem Ora Pământului, diferite site-uri verzi, implicare socială, campanii de promovare a reciclării și al traiului verde și parcă totuși poluăm tot mai mult, munții de gunoaie devin tot mai mari, munții adevărați devin golași, câmpiile devin deșerturi, râurile curg murdare și fără viață în ele. Care dintre voi și când a mâncat ultima oară pește de râu pescuit în România? Care dintre voi și când a putut ultima oară să respire și să simtă aerul curat într-un oraș? Doar la sat mai ai privilegiul să respiri aer curat.

Baftă și noroc și nu uitați, în 28.03.2009 încercați să ieșiți într-un parc, cu bicicleta, cu rolele și încercați să vă folosiți de mijlocul de locomoție al lui Fred Flintstone măcar astăzi. Cine știe, poate o să vă placă și o să folosiți mai puțin automobilul, și o să vă desprindeți de calculator și de televizor mai des.

Comentarii