Timp şi bani

Din păcate nu am mai avut timp să scriu pe blog. Şi acum cu greu am găsit cinci minute să pun pe "hârtie" gândurile. Ideea este că mi se pare că am timp din ce în ce mai puţin, şi chiar şi timpul liber, care se împuţinează şi el, nu mai ştiu să îl folosesc.
Mi-am verificat soldul la un bancomat şi am văzut că mai am disponibilă o sumă care în urmă cu un an mi s-ar fi părut foarte bună şi îndestulătoare pentru o lună de zile. Acum mă gândesc cu groază că nu ştiu cum o să mai rezist o săptămână numai cu banii aceştia. Trebuie să revin la obiceiurile de acum un an, când 100 de lei îmi ajungeau o săptămână, când mâncatul în oraş însemna un hamburgher, când haine noi însemna un tricou de 20-30 de lei, şi acela odată pe lună. Mama şi tata, săracii, câştigă într-o lună atât cât mai am eu acum disponibil, şi tot se descurcă cu banii, şi îşi plătesc şi ratele la bancă şi cheltuielile şi mâncarea. Concluzia care se impune este că trebuie să devin mai econom, să redevin zgârcit, aşa cum îmi spuneau prietenii în Timişoara şi poate aşa o să reuşesc să pun nişte bani deoparte să îmi îndeplinesc şi eu unele mici dorinţe... un laptop, o maşina, un apartament, să îmi plătesc datoria la bancă să nu îi mai port grija.
Nu ştiu dacă am mai scris un post despre bani, dar m-ar surprinde şi pe mine dacă nu.
În altă ordine de idei, nici eu nu mi-aş citi blogul dar este o cale să îmi descarc gândurile şi eventual să le regăsesc peste ceva vreme. Am ţinut un timp un jurnal şi acum mi se pare foarte funny dacă îl recitesc.

Comentarii